To,
co se nyní dovíte, bude pro většinu z vás neuvěřitelné a těžko
pochopitelné. Ti, co budou mít zájem, chceme informovat o tom, co je
před námi dobře ukryto - PRAVDA O VITÁLNÍM ŽIVOTĚ.
Nemoce, nehody, neshody a jiné nesnáze vznikají špatnou životosprávou. Co je dobrá a co špatná životospráva se vám nyní pokusíme vysvětlit a popsat.
Nejdůležitější předpoklady dlouhého a zdravého života jsou:
Čistý vzduch
Čisté přírodní potraviny
Trávy a byliny obsahují přibližně 85 % vody. Mateřské mléko se skládá asi z 87 % vody. Šťavnaté ovoce a dužinatá zelenina mají téměř stejný podíl tekutin. Lidé, kteří jedí denně asi 1,8 kg čerstvé zeleniny, přijímají vedle zhruba pevného podílu potravy nejméně 1,5 l přírodní vody.
Nyní si řekněme něco o vodě jako takové. Voda formuje zemi, ovlivňuje
klima, zásobuje lidstvo potravou a nesmírným množstvím energie.
Voda se vyskytuje ve větších či menších množstvích všude na Zemi, 97 % vody je obsaženo v mořích a oceánech. Zbytek se nachází až do hloubky 6 km pod zemskou kůrou, nebo (jako pára) až do výše 11 km nad povrchem. Voda proniká vším. Molekulární síla vodní kapky se téměř vymyká lidskému chápání. Když pronikne do kořenů velkého stromu, začne šplhat vzhůru a táhne přitom za sebou řetěz vodních kapek. Vítr odpaří vodu z nejvyššího listu stromu a odnese ji zpět do atmosféry, kde znovu vytvoří dešťový mrak. Stejná kapka je znovu vynesena až do výšky 11 km, dříve než spadne s miliardami jiných kapek. Jeden cm dešťových srážek na jeden km² zemského povrchu poskytne 17 milionů litrů vody. Pokud taková dešťová kapka zůstane na povrchu země, může se za necelou minutu znovu odpařit a vznést se zpět k obloze. Pokud však pronikne hluboko do vodního rezervoáru nepř. pod SAHAROU (kde se již nachází 240 000 kubických kilometrů vody), pak může trvat celé století, než se jí podaří vrátit se na zemský povrch, tzv. „ NARODIT SE NA VZDUCHU“.
Příbojem se skály a kameny rozbíjí na písek. Tam, kde se sopečné erupce vylily do moře, se sopečný materiál časem také rozmělní na písek, a proto mají např. Kanárské ostrovy, Havajské ostrovy a Haiti černé písečné pláže.
Známý oceánolog COLUMBUS ISELIN napomíná vědu, když píše:
Moře produkuje stejné množství potravin jako země. Člověk ale přijímá asi 1% své potravy z moře. Lidé raději zkoumají neznámou temnotu vzdáleného vesmíru než bohatství moře.
Pět nejdůležitějších stavebních kamenů zdraví a vitiality jsou VZDUCH - VODA - SLUNEČNÍ SVIT - potrava- POHYB.
Denní výdej vody (pot, dech, moč, stolice) obsahuje asi 2,5 litru.
Průměrná tělesná teplota je asi 36,5 °C.
Ve vnitřních sekretech, slinách, ve šťávách žaludku a slinivky břišní je téměř 98 % vody.
Budeme-li si všímat rukou lidí, zjistíme, že vypadají často vrásčité a staře. Kromě toho mají na čele a kolem očí viditelné vrásky. Příčinou toho všeho je pití běžné kohoutkové vody!
Více jak 50 % všech lidí západní civilizace trpí chronickou zácpou, což je další znak DEHYDRATACE. Většina lidí má nepřirozenou tmavě žlutou moč, tj. způsobeno nedostatkem pití vody.
KUCHYŇSKÁ SŮL narušuje rovnováhu vody v těle a její nadměrná spotřeba způsobuje otoky. Dále i
Lidé, kteří pijí správné tekutiny (SV a šťávy z čerstvého ovoce a zeleniny) ve správném množství, mají lepší krevní oběh. Je to velmi důležité pro dobré zdraví a dlouhý vitální život.
Člověk má 15 miliard mozkových buněk, které se skládají ze 70 % z vody. Připomínáme, že nervy potřebují dostatečné množství vody, aby mohly bezvadně a bez potíží fungovat.
Objevíte-li správnou čistou SV, nastane ve vás ZÁZRAČNÁ PROMĚNA.
Položte si sami tyto otázky:
Co bych měl udělat pro to, aby chemické sloučeniny a anorganické minerály nepřeměnily můj mozek a mé tělo v kámen?
Co bych měl udělat pro to, aby moje klouby nezvápenatěly a neztuhly?
Jak mohu zabránit vytvoření kamenů ve žlučníku, ledvinách a močovém měchýři?
Jak mohu zabránit nepřirozenému kornatění mých tepen, žil a vlásečnic?
Jak mohu zůstat dále mladý?
Jak mohu zabránit předčasnému stárnutí?
Se svědomitou přesností zodpovědných „vědců“ Vám popíšeme MIMOŘÁDNÉ
NEBEZPEČÍ PITÍ BĚŽNÉ KOHOUTKOVÉ VODY, KTERÁ JE OBOHACENA PRŮMYSLOVÝMI
CHEMIKÁLIEMI A ANORGANICKÝMI LÁTKAMI a nebezpečí používání běžné
kuchyňské soli. Dále uvádíme, jak je voda uměle směšována s fluorem.
Takovou vodu pije milióny lidských pokusných králíků. Není náhoda, že
Ze všech miliard litrů sladkovodní vody
Čistou vodu lze získat:
z čerstvé organicky vypěstované zeleniny a ovoce
z vody vyrobené destilací
z přírody – měkkou pramenitou strukturovanou
Hodně naší vody je zamořeno. Je dnes obtížné najít vodu, která by
nebyla do určitého stupně znečištěna, ať je to voda z potoků, řek,
jezer, studní nebo pramenů. Proto je pro získání pitné vody potřebný
přídavek chloru. Vodárny používají anorganický chlor na zničení bakterií
ve znečištěné vodě. Dále se k čištění používá kamenec a mnoho dalších
anorganických chemikálii. Často se přidává ještě
Existují dva druhy chemických látek, anorganické a organické. Anorganické (např. CHLOR, KAMENEC, FLUORID SODNÝ) nemohou být zdravým způsobem zpracovány živými tělními tkáněmi. Chemická laboratoř našeho těla se skládá z 19 organických látek, které je nutné přijímat ze živé hmoty, nebo z hmoty, která jednou žila.
ORGANICKY VÁZANÉ MINERÁLY JSOU NEZBYTNÉ K UDRŽENÍ ŽIVOTA A ZDRAVÍ.
Půda pod našima nohama obsahuje 16 anorganických látek, ale naše tělo je nemůže účinně přijmout a zpracovat tak, aby byl zachován život. JEN ŽIVÉ ROSTLINY JSOU SCHOPNÉ PŘIJÍMAT Z PŮDY ANORGANICKÉ LÁTKY (jako např. vápník, sodík, hořčík a sloučeniny kovů) a přeměnit je na potřebné ORGANICKÉ! Lidské tělo potřebuje jen vodík a kyslík jako „přirozená rozpouštědla v chemické laboratoři těla".
Fluor je látka, která vzniká jako odpadní produkt při výrobě hliníku
(fluorid sodný). Patří k chemickým látkám, které umožnily vyvinout
atomovou bombu. Lidem byla vštěpována myšlenka, že přísada fluoritu do
pitné vody snižuje u dětí kazivost zubů, to je však
Většina chemiků přiznává, že přimícháváním fluoru do pitné vody je velkou chybou. FLUOR JE JEDNÍM Z NEJÚČINĚJŠÍCH JEDŮ, KTERÉ JSOU LIDSTVU ZNÁMY. Před 100 lety nebyl vystaven nebezpečí otravy fluorem (fluoridem sodným) ani jediný člověk, ani zvíře. Nebyl v té době totiž ještě používán.
V Evropě se fluor přidává do PITNÉ VODY jen v omezeném množství. Zato s velkou reklamou jsou propagovány zubní pasty obsahující fluor.
Pár bodů k zamyšlení:
Potrava může naše tělo vystavět, nebo zničit
Můžete si svůj hrob vyhloubit pomocí nože, vidličky a lžíce
Jsme společností polykačů prášků
Pro mnoho lidí je zdraví něčím, čeho si začnout vážit, až když to ztratí, nebo když hrozí nebezpečí takové ztráty
ZDRAVÍ se řekne v angličtině „health“, je to staré anglosaské slovo a znamená „zdraví – pevnost“ („soudness“). Rčení „ve zdravém těle zdravý duch“ („mens sana in copore sano“) odráží pravý obraz plného zdraví.
Máme-li vynikající zdraví, nepociťuje komplikované mechanismy a chemické procesy, které v našem těle probíhají a které všechno umožňují. BEREME SVÉ ZDRAVÍ JAKO SAMOZŘEJMOST, mnohé procesy nám však do dneška zůstávají utajeny.
NAŠE MLADOST JE BEZPROSTŘEDNĚ SPJATA SE STAVEM NAŠICH TEPEN!
Člověk, který se
„ STÁŘÍ ČLOVĚKA JE BEZPROSTŘEDNĚ ZÁVISLÉ NA STAVU JEHO TEPEN! “
(RUDOLF VIRCHOW)
Jděte
na prohlídku vápencových jeskyní. Z anorganických látek zde vyrostly
obrovské útvary – pomalu kapka po kapce. Je to stejný proces, jaký
probíhá uvnitř našeho těla. Víme, že
Co dělat, abychom něco takového nedopustili?
PIJTE JEN ČISTOU SV NEBO OVOCNÉ A ZELENINOVÉ
Kornatění tepen a krevních cév začíná již dnem narození, neboť od tohoto okamžiku začínáme svému tělu dodávat anorganické chemikálie. Je důležité mít na paměti, že vitální látky jsou při pří přípravě nebo ochucování potravin v dnešní době buď zcela nebo částečně odstraňovány, nebo ničeny. Příroda, nám dává potravu, ale člověk ničí její výživovou hodnotu rafinací a zpracováním. Jezte jen přírodou danou stravu.
Za zmínku stojí sanatorium v Leysenu ve Švýcarsku, které vede lékař
Dr. August Rollier. Místo léků se předepisují přírodní léčivé
prostředky, např. čistá voda, správná výživa, slunce, čerstvý vzduch,
hluboké dýchání a tělesná cvičení. Doktor Rollier předběhl svou dobu o
200 let. Na jedné věci důsledně trval – že žádnému z jeho pacientů
V meziobratlových prostorách mezi jednotlivými obratli se mohou usazovat anorganické látky z vody a způsobovat bolesti zad, výřezy meziobratlových plotének a mnoho dalších poruch páteře. Funkce nervů pro životně důležité orgány tím může být oslabena a může způsobit mnoho bolestivých potíží v celém těle – MOZEK, ZRAKOVÝ NERV, MOZEČEK, KRČNÍ NERVY, MÍCHA, HRUDNÍ NERVY, KŘÍŽOVÉ NERVY, BEDERNÍ NERVY.
VE SPRÁVNÉ SKLADBĚ NAŠÍ STRAVY STOJÍ NA PRVNÍM MÍSTĚ OVOCE A ZELENINA, NEBOŤ OBSAHUJÍ VŠECHNY DRUHY VITAMÍNŮ, ZNÁMÝCH I NEZNÁMÝCH.
Je velký rozdíl mezi „
Podle našeho názoru je příčinou vzniku ledvinových kamenů TVRDÁ PITNÁ VODA, která je nasycena uhličitanem vápenatým a dalšími anorganickými látkami.
Radíme Vám tedy upřímně,
Buďte pamětliví vždy toho, že naše tělo nemůže zpracovat anorganické látky. Může asimilovat jen organické látky, to znamená jen látky z přírodních potravin. Nejlepší ochranu proti nemocem nabízí syrové ovoce a zelenina. Naše strava by se měla skládat z 60 % ze syrového ovoce a zeleniny.
Kostní konstrukce dává tělu jeho základní tvar. Soudržnost kostí je zajištěna vazivem a tkáněmi tak, aby se mohly pohybovat. Spojovací místa, která jsou mnoho složitější, než se zdá, se nazývají klouby. V pohyblivých kloubních konstrukcích se tvoří usazeniny z anorganických látek obsažených v pitném vodě. Postiženy bývají zejména klouby ramenní, lokty, zápěstí, ruce, kyčle, kolena a celá páteř. Usazeniny způsobují neohebnost, bolest a omezení pohybu kloubů. Většina lidí si myslí, že jsou tyto bolestivé stavy způsobeny „stářím“.
Zachovat si zdraví je morální a duchovní povinností člověka, neboť
zdraví je základem všech sociálních ctností. Nemůžeme být dále užiteční,
pokud nám neslouží zdraví.
Lidé si ve svých krevních cévách, které zásobují mozek, staví „KAMENNÉ“
útvary. Stejným způsobem jako si je vytvářejí velké krápníkové útvary z
vápníku v krápníkových jeskyních – kapka po kapce. Mozek se nezmění
najednou v „KÁMEN“, ale v důsledku pití minerální vody a konzumace mrtvé
stravy se v něm formují rok po roce „KAMENNÉ ÚTVARY“. Zkornatělý mozek není schopný být v čilém a bystrém stavu. Pokud se tento stav dále zhoršuje, mluvíme o SENILITĚ.
Časem mozek tak ztvrdne až nastane okamžik, kdy již přestává fungovat
paměť. Toto období nazýváme životem v nejhlubší senilitě. NEBO NENÍ TO
SNAD
„ LIDÉ NEUMÍRAJÍ, ZABÍJEJÍ SE SAMI! “
(Seneca)
Mozek potřebuje velmi dobrou výživu! Žádná jiná část těla nereaguje
na špatnou výživu než mozek. Mozek potřebuje potraviny bohaté na enzymy.
Výbornou výživou je syrové ovoce a zelenina a čerstvé šťávy z nich.
Zdravou výživou pro mozek jsou slunečnicová, sezamová a dýňová semínka.
Mozek potřebuje ORGANICKÝ fosfor. Ten
nalezneme ve všech luštěninách (např. bobech, bílých fazolích a čočce).
Dalšími zdroji fosforu jsou např. přírodní rýže, vlašské ořechy. ORGANICKÉ MINERÁLY jsou potřebné pro udržení silného mladistvého a zdravého těla.
Jedině živá rostlina přemění zázračnou schopností fotosyntézy netečné anorganické látky v látky organické. Ty pak může člověk použít, aby se udržel při životě. Minerální látky našeho těla jsou skutečně „organické“. Dříve nebo později ztratí molekuly své elektromagnetické napětí v závislosti na stupni své fyziologické aktivity. Vyjádřeno slovy – splnily svůj účel a mají být nahrazeny čerstvými minerálními látkami. To je důvod, proč by se 60 – 70 % naší stravy mělo skládat z čerstvého a syrového ovoce a zeleniny. Jsou to totiž největší dodavatelé rozumem nepostižitelné síly – ŽIVOTNÍ ENERGIE!
ALKALICKÉ A ZÁSADOTVORNÉ LÁTKY
Jsou to eliminátory jedovatých odpadních zplodin, čímž chrání naše
tělo. Mezi alkalické prvky, které jsou tak důležité pro průběh
fyziologických funkcí v těle patří: železo, sodík, vápník, hořčík,
draslík a mangan. Ty se podílí podstatnou měrou na tvorbě trávicích šťáv
a sekretů endogenních žláz, které řídí všechny důležité procesy v těle.
Železo je důležité pro tvorbu červených krvinek a je okysličovadlem
systému. Vylučování oxidu uhličitého závisí především na organickém
sodíku, který je hlavní součástí krve a lymfy. Vápník v kombinaci s
hořčíkem, fosforem a křemíkem tvoří více jak polovinu kostní struktury.
Slouží také jako prostředek k neutralizaci a eliminaci toxických
kyselin.
ROSTLINY využívají své kořeny, stonek a listy. Kořeny upevňují rostliny v půdě a přijímají vodu a minerální látky. Listy jsou bohaté na chlorofyl, a proto jsou schopné provádět fotosyntézu. Zpracovávají vodu, přiváděnou kořeny a s využitím oxidu uhličitého ze vzduchu vyrábějí jednoduchý cukr, organickou potravu pro rostliny. Stonek je spojovacím článkem, kterým je vedena voda od kořenů k listům a který zajišťují rostlině nejvýhodnější polohu s dostatkem světla. Kmeny, větve, stonky a lodyhy rozvádějí cukr z listů na všechna místa rostliny nebo stromu, kde je potřebný nebo se ukládá (v plodech).
ŽELEZO je nositelem kyslíku v krvi. Organické železo je nepostradatelné pro tvorbu chlorofylu a hemoglobinu. Díky své chemické příbuznosti s kyslíkem hraje železo důležitou úlohu v organickém světě a má velmi úzkou spojitost se základními procesy při látkové přeměně – metabolismus (např. vnější zelené listy obsahují 4x více železa než vnitřní světlejší listy). CELKOVÉ MNOŽSTVÍ ŽELEZA v lidském těle je malé, zhruba 6 g (z toho jsou 3 g v krvi, zbytek je rozdělen v kostní dřeni játrech a slezině). Železo je nejaktivnějším prvkem v lidském organismu. Množství krve dospělého člověka je 6 l (7,5 % tělesné váhy).
Nejlepším zdrojem organického železa je ZELENOLISTÁ ZELENINA, např. ŘEŘICHA POTOČNÍ, SYROVÝ ŠPENÁT, SÝROVÁ PETRŽEL, RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA, PAMPELIŠKOVÉ LISTY, ZELÍ, ČESNEK, HLÁVKOVÝ SALÁT, AVOKÁDO, KŘEN, ARTYČOKY, CHŘEST, MRKEV, RAJČATA, KUKUŘICE, ŠTOVÍK, DÝNĚ. Na slunci usušené plody v přírodním stavu mají rovněž vysoký obsah železa. První místo mají MERUŇKY, dále ČERNÉ FÍKY, ŠVESTKY, BROSKVE, DATLE, ROZINKY.
Další potraviny obsahující železo: SOJOVÉ BOBY, SEZAMOVÁ-DÝŇOVÁ-SLUNEČNICOVÁ SEMÍNKA, PIVNÍ KVASNICE, SUŠENÉ FAZOLE, ČOČKA, SUŠENÝ HRÁCH, KUKUŘIČNÉ VLOČKY.
Čerstvé ovoce obsahuje železo: 1. OSTRUŽINY, HROZNOVÉ VÍNO, TŘEŠNĚ, POMERANČ, BROSKVE, HRUŠKY, JAHODY, BORŮVKY, ANGREŠT.
Tělo obsahuje 10 důležitých chemických prvků, které získává z potravy. Vápník, fosfor a hořčík jsou nezbytně nutné pro růst a zachování pevných kostí. Draslík, sodík a chlór určují skladbu tělních tekutin a udržují jejich stabilitu. Vápník, fosfor a síra jsou důležitými složkami všech tělních buněk, ze kterých jsou tvořeny orgány a tkáně. Hořčík, železo a fosfor jsou části enzymových systémů, které se zabývají uvolňováním energie z potravy. Jód je důležitý pro štítnou žlázu, která kontroluje růst a spotřebu energie. Měď a železo jsou potřebné pro tvorbu červených krvinek. Další prvky např. síra a kobalt využívá tělo k syntéze některých vitamínů. Zinek je nepostradatelnou součástí molekuly inzulínu. KAŽDÝ PRVEK PŘISPÍVÁ SVÝM DÍLEM K VITALITĚ.
ORGANICKÝ SODÍK je silné chemické rozpouštědlo a neutralizující látka pro toxické odpadní produkty. Naproti tomu
ČERVENÁ ŘEPA prodlužuje život. Syrová červená řepa má nejvyšší obsah organického sodíku. Konzumujte je denně v podobě salátů, šťáv nebo vařené zeleniny.
Paul Bragg, jako vědec a odborník v oblasti výživy, se vždy zajímal o Rusy. Podnikl tam četné expedice, aby se setkal s lidmi, kteří dosáhli věku 164 let a více. Tito lidé pili jen dešťovou a sněhovou vodu. Tím zredukovali riziko kornatění tepen. Stravou byla často červená řepa. Z průzračně čistých řek získávali řeřichu, kterou míchali s nastrouhanou červenou řepou. Mnozí z nich nikdy neměli kuchyňská sůl. Jejich cévy byly měkké, poddajné a elastické „bez anorganických usazenin“.
zbytečná, ale i pro člověka škodlivá! Náruživý konzumenti soli (např.
Japonci) mívají zpravidla vysoký tlak. Velká žízeň po slaných jídlech je
znamením toho, že se tělo snaží sůl rozpustit, a tak jsou tkáně a
důležité orgány zaplaveny vodou. Ztvrdlé cévy a tkáně plus nashromážděná
voda nedovolí srdci, aby správně fungovalo. Dříve než dojde k zástavě
srdeční činnosti, musí jedlík soli překonat mnohé nesnáze. Největší
potíže jsou většinou nadváha a otylost. Ne každá nadváha znamená
nadbytek tuku v těle. V mnoha případech je nadváha způsobena zadržováním
vody v tkáních.
Slaná potrava stejně jako tvrdá voda poškozuje tepny, žíly a
vlásečnice. Rovněž ledviny trpí přísunem slané stravy. Jsou oslabeny a
nejsou schopny tak velké množství soli vylučovat. Sůl se tedy vrací do
tkání, kde zůstane rozpuštěna ve vodě. Takový stav způsobuje
vodnatelnost, která je doprovázena těžkými poruchami ledvin a jater.
Jestliže Váš obličej, tělo a klouby náhodou otečou, je to znamení, že
Vaše srdce přestává správně fungovat. Vodnatelnost přechází postupně do
chronického stádia a poškozuje krevní oběh.
Jak hroznou práci pak překonávají ubohé ledviny a játra. Není potom divu, že většina lidí předčasně
Neustále se setkáváme s mylnými a zavádějícími tvrzeními a informacemi o soli (chloridu
sodném). Pokud si svoji stravu pečlivě vybíráme, sůl vůbec
nepotřebujeme. Čerstvé ovoce a zelenina pomáhají Vaše tělo lépe
zásobovat potřebným organickým sodíkem. Nenajdete čistější nápoj, než je
čerstvá ovocná a zeleninová šťáva a strukturovaná pramenitá měkká voda.
NENAMLOUVEJTE SI, ŽE VAŠI STRNULOST PŘINÁŠÍ STÁŘÍ. PODLE MĚ JE TO NESMYSL. SPRÁVNOU PÉČÍ, VÝŽIVOU A DOSTATEČNÝM POHYBEM MŮŽETE SVÉ TĚLO UDRŽET VITÁLNÍ.
(Radovan Dokoupil)
Anorganické látky a toxické soli kyselin jsou hlavní příčinou špatného držení těla, které může vyvolat všechny druhy poruch tím, že dojde k POSUNU DŮLEŽITÝCH ORGÁNŮ V TĚLE. Dále mohou být některé svaly přetížené, zatímco jiné jsou oslabené.
Nic nemůže být vzdálenější pravdě než toto tvrzení. Souhlasíme, že je oceán obrovskou zásobárnou anorganických látek. Ale opět ale důrazně upozorníme, že lidské tělo nemůže upotřebit žádnou anorganickou látku, jedno odkud pochází. Mořská voda má také vysokou koncentraci chloridu sodného (sůl), který nemůže naše tělo zpracovat!
NIKDY NEPIJTE MOŘSKOU VODU, AŤ JSTE O NÍ SLYŠELI ČI ČETLI COKOLIV!
Námořníci a trosečníci se často pokoušeli pít mořskou vodu, následkem čehož
Mořské řasy obsahují živiny z moře. Pokud jíte mořské rostliny např. mořské řasy nebo chaluhy, pak se řídíte pravidly přírodní výživy. Mořská vegetace přeměňuje anorganické látky moře v ORGANICKÉ, ŽIVÉ LÁTKY. Proto je konzumace mořských řas zdravá a pro lidské tělo prospěšná (saláty doporučujeme posypávat mořskými řasami, je to výborné koření a bohatý zdroj jódu).
Špatný krevní oběh můžeme nejdříve a nejlépe pocítit na rukou a nohou, kam má krev od srdce nejdelší cestu. Zanesené a ucpané tělové trubice zamezují, nebo znesnadňují průtok krve. Místo toho aby vlásečnicemi na rukou a nohou protékala krev teplým, zdravým proudem, tak jenom kape a je stěží schopna vyživovat tkáň a předávat teplo. Lidé se špatným krevním oběhem mají potíže s udržením vnitřního tepla za chladného a sychravého počasí.
Usazeniny uvnitř tepny je možno přirovnat k vápenným usazeninám ve vodovodním potrubí. Takový stav tepny může způsobit
Anorganické látky, jedy a kyselina močová mají degenerační účinky na zrak. OČI JSOU NEJDŮLEŽITĚJŠÍM MAJETKEM TĚLA. Často jsou označovány za zrcadlo duše, ducha a myšlenek. Je to pravda, oči často odhalují vaše pocity. Jejich lesk se mění v souvislosti s duševními vlivy, např. strachem, láskou, nenávistí, ale také ve spojení s tělesnými poruchami. BEZ OČÍ BYSTE ŽILI V ÚPLNÉ TEMNOTĚ. MNOZÍ VŠAK TAKTO ŽIJÍ.
Nezapomínejte, že vaše oči mají tři nebezpečné nepřátele:
Anorganickou vodu
Jedovaté látky z kyselinotvorné potravy
Kyselinu močovou ze stravy s nadmírou živočišné bílkoviny
Je klíčem k našemu zdraví, naší vitalitě, naší mladosti a našemu životu. Krev tvoří z 90 % voda.
NEDOPUSŤTE, ABY BYLA VAŠE KREV ZNEČIŠTĚNA ANORGANICKÝMI LÁTKAMI A TOXICKÝMI KYSELINAMI!
Lidské tělo neustále produkuje zcela novou krev. Ve výběru pitné vody a stravy je třeba být opatrní. Vyvarujte se všech potravin, které zatěžují naši krev! Pokud neobdržíme dostatek kyslíku a živin, zemřeme, nebudou-li odstraněny jedovaté odpady z těla, zemřeme také.
Je nám moc líto, že říkáme, proč umíráme předčasně. Většinou si ani
neuděláme čas, abychom se naučili přivádět do našeho těla více kyslíku.
Nemáme čas, abychom se mohli seznámit se správnou výživou. Smrt je
způsobena nahromaděnými jedy, které otráví a znečistí krev a poškodí
krevní cévy a nervy.
Vysoká koncentrace anorganické soli, k tomu tuky a jedy,
Našimi nepřáteli nejsou roky, ale jedovaté látky, které přivádíme do těla každý den. Ty jsou příčinou hrozných škod na našem ZDRAVÍ a ŽIVOTĚ. Abychom se cítili dobře, měli bychom jíst jen takovou stravu, která není v rozporu s tělem a duchem
Aby byl člověk 100 % zdravý, má mít tělo naprosto čisté, bez usazených anorganických látek, které jsou obsaženy v kohoutkové vodě. Anorganické látky znečišťují lidské tělo, způsobují zvápenatění, zanášejí a ucpávají cévní systém člověka a oslabují jeho důležité orgány.
Tělo potřebuje absolutně čistou vodu. Nejlepší vodu získáme přímo ze syrových organicky vypěstovaných plodů ovoce a zeleniny. Je to voda, která nám daruje život. VODA NABITÁ SLUNEČNÍ ENERGIÍ A VITÁLNÍMI VITAMÍNY, ORGANICKY VÁZANÝMI MINERÁLIEMI A ZÁZRAČNÝMI ENZYMY.
ENZYMY – pomáhají při vybudování obrany proti nemocem. Dále pomáhají vyplavit nashromážděné anorganické, mrtvé látky a rozpouštět jedy, které se usadily hluboko v tkáních a orgánech těla.
JEZTE SYROVÉ OVOCE, SALÁTY A ZELENINU!
Syrové ovoce a zeleninové šťávy jsou čisticím prostředkem pro vnitřní tělesné orgány a krev. Proto je nazýváme „VODOU ZDRAVÍ A MLÁDÍ“. Sluneční energie z ovoce a zeleniny může bojovat proti hromadění anorganických, mrtvých látek a jedů, které se shromažďují v těle. Ovocné a zeleninové šťávy jsou přirozeným čisticím prostředkem lidského těla. Působí jako „metla“ a vymítají odpady a jedy z těla. Pijte denně ovocné a zeleninové šťávy (čerstvě vylisované) obohacené o sluneční energii.
ŠŤÁVU PIJTE POMALU, v malých doušcích! Šťávy se nemají nikdy vypít rychle.
Chcete-li udržovat tělo vnitřně čisté, měli byste ze svého jídelníčku ÚPLNĚ VYŠKRTNOUT
JEZTE JEN PŘÍRODNÍ ŽIVOU POTRAVU!
Když nemáte hlad, tak raději nic nejezte! Ponechte na svém těle, aby si svými fyzickými aktivitami svoji potravu zasloužilo.
KONZUMACE MASA PŘINÁŠÍ ŘADU ZLÝCH NEMOCÍ A MNOHO ŠPATNÝCH CHTÍČŮ.
(Porphyrius 233 př. n. l.)
Je zapotřebí MÍT SILNOU VŮLI, chceli člověk změnit své zvyklosti v jídle, tzn. místo
BUDETE SE CÍTIT JAKO ZNOVUZROZENÍ!
Jakmile se vašich 260 CHUŤOVÝCH POHÁRKŮ zotaví z ochablosti (způsobené hlavně solí) a začnousprávně fungovat, bude vše zase v pořádku.
Mnoho lidí kráčí životem a dopouští se přitom částečné sebevraždy. Ničí si své zdraví, mládí, krásu, talent, energii a tvůrčí schopnosti. Je často obtížnější naučit se, jak být dobrý k sobě samému, než naučit se být dobrý k jiným.
(Paul Bragg - Šokující pravda o vodě)
Dále nejezte
Čistá SV je dokonalá voda pro zdravé fungování velkého tělového filtru - LEDVIN. Je perfektní tekutinou pro krev a ideální pro pro správnou funkci plic, žaludku, jater a jiných důležitých orgánů v těle. Proč? Protože je zbavená všech anorganických látek.
Dešťová voda je ideální SV, ale v současné době je vzduch tak znečištěn, že zamořuje a otravuje přírodní vodu oblacích. V Bibli zmiňované národy s fantastickou délkou života pili jen dešťovou vodu.
„Jíme-li plnohodnotná veganská jídla, osvobozujeme se od mléčných produktů NEJÍME, CO MÁ MATKU A CO MÁ OČI (maso,ryby) - pak je úžasné, jak se tělu může dařit. Takže chceme-li radikální revoluci zdraví, která je přímo na dosah ruky, tak hlavní věcí, co se musí změnit, je kupodivu NAŠE STRAVA.“
(Caldwell Esselstyn - americký doktor, kardiolog, poradce)
KŘESŤANSTVÍ: desatero přikázání => NEZABIJEŠ.
Bůh také řekl: „Hle, dal jsem vám na celé zemi každou bylinu nesoucí semena i každý strom, na němž rostou plody se semeny, TO BUDETE MÍT ZA PORKM.
HINDUISMUS: „Protože nedokážete přivést zabitá zvířata zpět k životu, jste zodpovědni za jejich zabití a není žádný způsob pro vaše vysvobození."
ESEJOVÉ: „Přišel jsem ukončit oběti a krvavé hody, a když nezastavíte jedení masa a krve, hněv Boží se před vámi nezastaví."
„Za všechny války, katastrofy, hlad a tyto věci viníme Boha, nebo hierarchii nebe, že nám nepomohli. VE skutečnosti je to naše volba, volba lidí, kteří jdou proti vůli nebe a zákonů Vesmíru."
NEPOTŘEBUJEME VÍCE VITAMÍNŮ, ALE MÉNĚ JEDŮ!
Zákon příčiny a následku - JAK ZASEJEŠ, TAK SKLIDÍŠ.
1.
Opouštíte i poslední znečištění z jídla, vaše mysl se čistí, váš program se mění, závislosti mizí...
2.
Jste na vrcholu „hmotné" stravy. Vzhledem k tomu, že jídlo nevaříte, uchovalo si veškeré vitamíny, minerály a životodárné enzymy. Vaše tělo je pak nemusí složitě vyrábět. Po jídle nejste unaveni a okamžitě z něho získáte maximum. Sběr a konzumace plodů rostlinám nezpůsobí žádné (nebo jen nepatrné) utrpení a příroda se vám odměňuje tím nejlepším, co v ní je. Když způsobujete jen nepatrné, nebo žádné, utrpení, to samé se vám vrací.
LIDSKÁ STRAVA by měla být tvořena ze 70 % voda a 30 % sušina.
3.
Udržitelná strava zlatého věku, „poslední strava", kterou planeta dlouhodobě unese. Pokud chceme žít bez utrpení, je třeba dojít ALESPOŇ SEM.
4.
Způsobuje velké utrpení a to samé se vám vrací - rýmy, alergie zlomeniny, rakoviny.
5.
NEZABIJEŠ! Jste vrahem, nebo za vraždu platíte. Jste odpovědni za otřesné utrpení zvířat, tyto praktiky jsou před vámi však dobře skryty, ale neděly by se, pokud byste za ně neplatili. Způsobujete nesmírné utrpení a to samé čeká i vás - nemoci, pohromy, ztráty. Čím dříve porozumíte, tím lépe. Pokud se nezměníte, na sklonku života budete litovat. A tím to nekončí!
„Protože máte oči, tak si myslíte, že vidíte, jste ale úplně slepí."
(Johann Wolfgang Goethe)
Vztah mezi inteligencí a zdravím jednoznačně existuje. Tento vztah však není neměnný. Záleží na informovanosti lidí.
Vše závisí na kvalitě jednotlivce a ta je dána životosprávou. Žádná společnost nemůže být kvalitní, nejsou-li spokojení vitální, moudří, vzdělaní, laskaví, otevření a soucitní jedinci. Charakter společnosti je dán převažujícím charakterem jejich členů.