Vitální život

To, co se nyní dovíte, bude pro většinu z vás neuvěřitelné a těžko pochopitelné. Ti, co budou mít zájem, chceme informovat o tom, co je před námi dobře ukryto - PRAVDA O VITÁLNÍM ŽIVOTĚ. Mrtvým se důchody nevyplácejí, proto se něco nepublikuje a o něčem se mlčí. Co je pro život zásadní, to se ve školách ani v rodině nedozvíte. A co je v zájmu systému? Aby děti jedli maso, sýry, jogurty, lepek, mléko a jiné katastrofy. A až jako dospělí své odpracují, vypijí a snědí, aby včas následkem těchto a jiných celoživotních podivných požitků odešli. K tomu přistupuje mylný pocit, že když si platím zdravotní pojištění, tak mě pokročilá věda a technika vždy a zdarma uzdraví.

"Vždyť jsem si to zaplatil! Je to jejich povinnost!" A můj velký omyl.

Nemoce, nehody, neshody a jiné nesnáze vznikají špatnou životosprávou. Co je dobrá a co špatná životospráva se vám nyní pokusíme vysvětlit a popsat.

Nejdůležitější předpoklady dlouhého a zdravého života jsou:

  • Čistý vzduch
  • Absolutně čistá voda, která neobsahuje žádné chemické a anorganické látky
  • Čisté přírodní potraviny

Trávy a byliny obsahují přibližně 85 % vody. Mateřské mléko se skládá asi z 87 % vody. Šťavnaté ovoce a dužinatá zelenina mají téměř stejný podíl tekutin. Lidé, kteří jedí denně asi 1,8 kg čerstvé zeleniny, přijímají vedle zhruba pevného podílu potravy nejméně 1,5 l přírodní vody.

Rozlišujeme dva typy vody: MRTVÁ a ŽIVÁ STRUKTUROVANÁ VODA (SV).

ŽIVÁ (SV) a zároveň MĚKKÁ voda působí jako pohár ranního světla!

  • Prodlužuje život
  • Dává neskutečnou sílu
  • Osvěžuje srdce
  • Zlepšuje zrak

TVRDÁ VODA POŠKOZUJE CELÝ LIDSKÝ ORGANISMUS. Je naprosto nevhodná k běžnému každodennímu pití (npř. kohoutková)

Co je strukturovaná voda vám nyní vysvělíme. Dokonalou sv je v podstatě voda dešťová, déšť padající z mraků na zem pokud nepříjde do styku s nežádoucími latkami v ovzduší byla by pro nás tou nejlepší vodou k pití (čistá H2O). Půda je přírodní filtr dešťové vody pokud bude voda vytékat přímo ze země a to bez pomocí jakéhokoliv zařízení (např. čerpadla) zachováme tím její strukturu. STRUKTURA = uspořádání molekul vody do určitých prostorovích forem - klastrů. Čím blíže budou tyto molekuly u sebe, tím snáze budou okamžitě pronikat do našich buňěk - tkání.

Nyní si řekneme něco o vodě jako takové. Voda formuje zemi, ovlivňuje klima, zásobuje lidstvo potravou a nesmírným množstvím energie. Voda tvoří 90 % naší tělesné váhy. Podporuje a udržuje vnitřní funkce rostlin a živočichů.

Voda se vyskytuje ve větších či menších množstvích všude na Zemi, 97 % vody je obsaženo v mořích a oceánech. Zbytek se nachází až do hloubky 6 km pod zemskou kůrou, nebo (jako pára) až do výše 11 km nad povrchem. Voda proniká vším. Molekulární síla vodní kapky se téměř vymyká lidskému chápání. Když pronikne do kořenů velkého stromu, začne šplhat vzhůru a táhne přitom za sebou řetěz vodních kapek. Vítr odpaří vodu z nejvyššího listu stromu a odnese ji zpět do atmosféry, kde znovu vytvoří dešťový mrak. Stejná kapka je znovu vynesena až do výšky 11 km, dříve než spadne s miliardami jiných kapek. Jeden cm dešťových srážek na jeden km² zemského povrchu poskytne 17 milionů litrů vody. Pokud taková dešťová kapka zůstane na povrchu země, může se za necelou minutu znovu odpařit a vznést se zpět k obloze. Pokud však pronikne hluboko do vodního rezervoáru nepř. pod SAHAROU (kde se již nachází 240 000 kubických kilometrů vody), pak může trvat celé století, než se jí podaří vrátit se na zemský povrch, tzv. „ NARODIT SE NA VZDUCHU“.

VODA VŽDY VYHRAJE ZÁPAS SE ZEMÍ.

Příbojem se skály a kameny rozbíjí na písek. Tam, kde se sopečné erupce vylily do moře, se sopečný materiál časem také rozmělní na písek, a proto mají např. Kanárské ostrovy, Havajské ostrovy a Haiti černé písečné pláže.

Známý oceánolog COLUMBUS ISELIN napomíná vědu, když píše:

„Moře produkuje stejné množství potravin jako země. Člověk ale přijímá asi 1% své potravy z moře. Lidé raději zkoumají neznámou temnotu vzdáleného vesmíru než bohatství moře.“

Pět nejdůležitějších stavebních kamenů zdraví a vitiality jsou VZDUCH - VODA - SLUNEČNÍ SVIT - potrava- POHYB.

  • Denní výdej vody (pot, dech, moč, stolice) obsahuje asi 2,5 litru.
  • Průměrná tělesná teplota je asi 36,5 °C.
  • Krev v těle obsahuje 92 % vody.
  • Ve vnitřních sekretech, slinách, ve šťávách žaludku a slinivky břišní je téměř 98 % vody.
  • Budeme-li si všímat rukou lidí, zjistíme, že vypadají často vrásčité a staře. Kromě toho mají na čele a kolem očí viditelné vrásky. Příčinou toho všeho je pití běžné kohoutkové vody!
  • Více jak 50 % všech lidí západní civilizace trpí chronickou zácpou, což je další znak DEHYDRATACE. Většina lidí má nepřirozenou tmavě žlutou moč, tj. způsobeno nedostatkem pití vody.

KUCHYŇSKÁ SŮL narušuje rovnováhu vody v těle a její nadměrná spotřeba způsobuje otoky. Dále i konzumace slané stravy je ŠPATNÉ! VÝSLEDEK JE OPUCHLÉ TĚLO.

STRUKTUROVANÁ VODA vyplavuje jedovaté látky z těla a pomáhá udržovat nízkou hladinu cholesterolu.


VODA JE DŮLEŽITÁ PRO ZÁŘÍCÍ ZDRAVÍ!

Lidé, kteří pijí správné tekutiny (SV a šťávy z čerstvého ovoce a zeleniny) ve správném množství, mají lepší krevní oběh. Je to velmi důležité pro dobré zdraví a dlouhý vitální život.

Člověk má 15 miliard mozkových buněk, které se skládají ze 70 % z vody. Připomínáme, že nervy potřebují dostatečné množství vody, aby mohly bezvadně a bez potíží fungovat.

STRUKTUROVANÁ VODA JE NEJLEPŠÍM A NEJDŮLEŽITĚJŠÍM NÁPOJEM PRO MOUDRÉHO ČLOVĚKA!

Objevíte-li správnou čistou SV, nastane ve vás ZÁZRAČNÁ PROMĚNA.

Položte si sami tyto otázky:

  • Co bych měl udělat pro to, aby chemické sloučeniny a anorganické minerály nepřeměnily můj mozek a mé tělo v kámen?
  • Co bych měl udělat pro to, aby moje klouby nezvápenatěly a neztuhly?
  • Jak mohu zabránit vytvoření kamenů ve žlučníku, ledvinách a močovém měchýři?
  • Jak mohu zabránit nepřirozenému kornatění mých tepen, žil a vlásečnic?
  • Jak mohu zůstat dále mladý?
  • Jak mohu zabránit předčasnému stárnutí?

Odpovědí je KAŽDODENNÍ PITÍ ČISTÉ PRAMENITÉ SV!

Běžná pitná voda obsahuje škodlivé chemikálie. Chlór a různé sloučeniny chlóru jsou agresivní, oxidační a bělící prostředky naprosto nevhodné, aby byly obsaženy v pitné vodě.

Se svědomitou přesností zodpovědných „vědců“ Vám popíšeme MIMOŘÁDNÉ NEBEZPEČÍ PITÍ BĚŽNÉ KOHOUTKOVÉ VODY, KTERÁ JE OBOHACENA PRŮMYSLOVÝMI CHEMIKÁLIEMI A ANORGANICKÝMI LÁTKAMI a nebezpečí používání běžné kuchyňské soli. Dále uvádíme, jak je voda uměle směšována s fluorem. Takovou vodu pije milióny lidských pokusných králíků. Není náhoda, že máme v dějinách lidstva největší počet dětí s duševními poruchami a dětí tělesně postižených a zmrzačených.

VODA! VODA! Je všude – ale je vhodná k pití?

Ze všech miliard litrů sladkovodní vody na zemi je jen málo čisté pitné vody. Naše tělo potřebuje vodu, ale měla by to být přírodně čistá SV, která bude obsahovat co nejmenší počet rozpustných anorganických látek.

Čistou vodu lze získat:

  1. z čerstvé organicky vypěstované zeleniny a ovoce
  2. z vody vyrobené destilací
  3. z přírody – měkkou pramenitou strukturovanou

Hodně naší vody je zamořeno. Je dnes obtížné najít vodu, která by nebyla do určitého stupně znečištěna, ať je to voda z potoků, řek, jezer, studní nebo pramenů. Proto je pro získání pitné vody potřebný přídavek chloru. Vodárny používají anorganický chlor na zničení bakterií ve znečištěné vodě. Dále se k čištění používá kamenec a mnoho dalších anorganických chemikálii. Často se přidává ještě fluorid sodný, což je ta NEJHORŠÍ PŘÍSADA VE VODĚ URČENÉ K PITÍ.

ANORGANICKÉ KONTRA ORGANICKÉ MINERÁLNÍ LÁTKY

Existují dva druhy chemických látek, anorganické a organické. Anorganické (např. CHLOR, KAMENEC, FLUORID SODNÝ) nemohou být zdravým způsobem zpracovány živými tělními tkáněmi. Chemická laboratoř našeho těla se skládá z 19 organických látek, které je nutné přijímat ze živé hmoty, nebo z hmoty, která jednou žila.


ORGANICKY VÁZANÉ MINERÁLY JSOU NEZBYTNÉ K UDRŽENÍ ŽIVOTA A ZDRAVÍ.

Půda pod našima nohama obsahuje 16 anorganických látek, ale naše tělo je nemůže účinně přijmout a zpracovat tak, aby byl zachován život. JEN ŽIVÉ ROSTLINY JSOU SCHOPNÉ PŘIJÍMAT Z PŮDY ANORGANICKÉ LÁTKY (jako např. vápník, sodík, hořčík a sloučeniny kovů) a přeměnit je na potřebné ORGANICKÉ! Lidské tělo potřebuje jen vodík a kyslík jako „přirozená rozpouštědla v chemické laboratoři těla".

FLUOR JE SMRTELNÝ JED!

Fluor je látka, která vzniká jako odpadní produkt při výrobě hliníku (fluorid sodný). Patří k chemickým látkám, které umožnily vyvinout atomovou bombu. Lidem byla vštěpována myšlenka, že přísada fluoritu do pitné vody snižuje u dětí kazivost zubů, to je však VELKÝ OMYL).

Většina chemiků přiznává, že přimícháváním fluoru do pitné vody je velkou chybou. FLUOR JE JEDNÍM Z NEJÚČINĚJŠÍCH JEDŮ, KTERÉ JSOU LIDSTVU ZNÁMY. Před 100 lety nebyl vystaven nebezpečí otravy fluorem (fluoridem sodným) ani jediný člověk, ani zvíře. Nebyl v té době totiž ještě používán.

V Evropě se fluor přidává do PITNÉ VODY jen v omezeném množství. Zato s velkou reklamou jsou propagovány zubní pasty obsahující fluor.

KUPUJTE JEN ZUBNÍ PASTY BEZ FLUORU!


Pár bodů k zamyšlení:

  • Potrava může naše tělo vystavět, nebo zničit
  • Můžete si svůj hrob vyhloubit pomocí nože, vidličky a lžíce
  • Jsme společností polykačů prášků
  • Pro mnoho lidí je zdraví něčím, čeho si začnout vážit, až když to ztratí, nebo když hrozí nebezpečí takové ztráty

ZDRAVÍ se řekne v angličtině „health“, je to staré anglosaské slovo a znamená „zdraví – pevnost“ („soudness“). Rčení „ve zdravém těle zdravý duch“ („mens sana in copore sano“) odráží pravý obraz plného zdraví.

Máme-li vynikající zdraví, nepociťuje komplikované mechanismy a chemické procesy, které v našem těle probíhají a které všechno umožňují. BEREME SVÉ ZDRAVÍ JAKO SAMOZŘEJMOST, mnohé procesy nám však do dneška zůstávají utajeny.

NAŠE MLADOST JE BEZPROSTŘEDNĚ SPJATA SE STAVEM NAŠICH TEPEN!

Člověk, který se živí mrtvou anorganickou stravou, by měl mít možnost vidět jak „chemická laboratoř“ jeho těla bojuje, aby zpracovala hranolky, párky v rohlíku, zmrzlinu aj. Pokud bychom měli možnost získat kompletní obraz největšího orgánu našeho těla, jater, přesvědčili bychom se, jaké musí vynakládat úsilí, aby zdolala alkohol, kávu, čaj, colu atd. Při podrobnějším pozorování bychom mohli sledovat, jak játra tvrdnou a mění se v kámen. Miliony lidí umírají na nemoc s názvem cirhóza jater (funkční tkáň tvrdne díky nadměrné produkci vaziva, což vede ke smrštění orgánu). Tvrdé ve vodě rozpuštěné anorganické látky mohou rovněž způsobiující ztvrdnutí jater.

STÁŘÍ ČLOVĚKA JE BEZPROSTŘEDNĚ ZÁVISLÉ NA STAVU JEHO TEPEN!

(RUDOLF VIRCHOW)

Jděte na prohlídku vápencových jeskyní. Z anorganických látek zde vyrostly obrovské útvary – pomalu kapka po kapce. Je to stejný proces, jaký probíhá uvnitř našeho těla. Víme, že uhličitan vápenatý nebo vápno jsou nejdůležitějšími součástmi při výrobě cementu, nebo betonu. Když tento katalyzátor vstoupí do tělových chem. pochodů, stane se hlavní příčinou choroby „kornatění tepen". Lékaři nazývají tuto degeneraci tepen „arterioskleróza“. Je to nejčastější příčina úmrtí ze všech nemocí, které postihují srdce, mozek a ledviny. TEPNY BY MĚLY ZŮSTAT ELASTICKÉ. NEBLOKUJTE A NENECHTE TEPNY ZTVRDNOUT ANORGANICKÝMI LÁTKAMI. Anorganické látky plus cholesterol a kuchyňská sůl (chlorid sodný) způsobují největší škodu v malých tepnách a ostatních krevních cévách mozku. Je jasně prokázáno, že na tomto světě neexistuje žádná technika, která by vrátila život lidskému mozku, přeměněnému v „KÁMEN".

Co dělat, abychom něco takového nedopustili?

PIJTE JEN ČISTOU SV NEBO OVOCNÉ A ZELENINOVÉ

Kornatění tepen a krevních cév začíná již dnem narození, neboť od tohoto okamžiku začínáme svému tělu dodávat anorganické chemikálie. Je důležité mít na paměti, že vitální látky jsou při pří přípravě nebo ochucování potravin v dnešní době buď zcela nebo částečně odstraňovány, nebo ničeny. Příroda, nám dává potravu, ale člověk ničí její výživovou hodnotu rafinací a zpracováním. Jezte jen přírodou danou stravu.

TAJEMSTVÍ DEŠŤOVÉ A SNĚHOVÉ VODY

Za zmínku stojí sanatorium v Leysenu ve Švýcarsku, které vede lékař Dr. August Rollier. Místo léků se předepisují přírodní léčivé prostředky, např. čistá voda, správná výživa, slunce, čerstvý vzduch, hluboké dýchání a tělesná cvičení. Doktor Rollier předběhl svou dobu o 200 let. Na jedné věci důsledně trval – že žádnému z jeho pacientů NESMÍ BÝT K PITÍ PODÁNA TVRDÁ VODA. Doktor Rollier podával svým pacientům jen DEŠŤOVOU VODU A VODU Z ROZTÁTÉHO SNĚHU. Byl také velkým příznivcem ovocných a zeleninových šťáv. Vysvětloval důvody své léčby. Uváděl, že prakticky všechna voda ve Švýcarsku je tvrdá a nasycená anorganickými látkami, které našemu tělu jen škodí, neboť naše „chemická laboratoř“ v těle může asimilovat pouze organické, živé potraviny a tekutiny. Tento geniální muž léčil nemocné z celého světa. Dokonce i pacienty, kteří již byli odsouzeni k smrti.


CENTRÁLNÍ NERVOVÝ SYSTÉM A PÁTEŘ

V meziobratlových prostorách mezi jednotlivými obratli se mohou usazovat anorganické látky z vody a způsobovat bolesti zad, výřezy meziobratlových plotének a mnoho dalších poruch páteře. Funkce nervů pro životně důležité orgány tím může být oslabena a může způsobit mnoho bolestivých potíží v celém těle – MOZEK, ZRAKOVÝ NERV, MOZEČEK, KRČNÍ NERVY, MÍCHA, HRUDNÍ NERVY, KŘÍŽOVÉ NERVY, BEDERNÍ NERVY.

VE SPRÁVNÉ SKLADBĚ NAŠÍ STRAVY STOJÍ NA PRVNÍM MÍSTĚ OVOCE A ZELENINA, NEBOŤ OBSAHUJÍ VŠECHNY DRUHY VITAMÍNŮ, ZNÁMÝCH I NEZNÁMÝCH.

Je velký rozdíl mezi „CÍTIT SE DOCELA DOBŘE", aby bylo možno bez zvláštních nesnází absolvovat každodenní povinnosti a mezi „VYNIKAJÍCÍM ZDRAVÍM“, které nás naplňuje nadšením pro život a všechny jeho výzvy. Lidé, kteří žijí podle přírodních pravidel, se těší zvláštnímu pocitu duševní a tělesné pohody, která není euforická (nenormálně, přepjatě šťastná), ale jedná se o přirozenou „joie de vivre“ neboli RADOST ZE ŽIVOTA!

LEDVINOVÉ KAMENY

Podle našeho názoru je příčinou vzniku ledvinových kamenů TVRDÁ PITNÁ VODA, která je nasycena uhličitanem vápenatým a dalšími anorganickými látkami.

Radíme Vám tedy upřímně, NEPIJTE MINERÁLNÍ VODU!

Buďte pamětliví vždy toho, že naše tělo nemůže zpracovat anorganické látky. Může asimilovat jen organické látky, to znamená jen látky z přírodních potravin. Nejlepší ochranu proti nemocem nabízí syrové ovoce a zelenina. Naše strava by se měla skládat z 60 % ze syrového ovoce a zeleniny.

KOSTRA TĚLA - KOSTI A KLOUBY

Kostní konstrukce dává tělu jeho základní tvar. Soudržnost kostí je zajištěna vazivem a tkáněmi tak, aby se mohly pohybovat. Spojovací místa, která jsou mnoho složitější, než se zdá, se nazývají klouby. V pohyblivých kloubních konstrukcích se tvoří usazeniny z anorganických látek obsažených v pitném vodě. Postiženy bývají zejména klouby ramenní, lokty, zápěstí, ruce, kyčle, kolena a celá páteř. Usazeniny způsobují neohebnost, bolest a omezení pohybu kloubů. Většina lidí si myslí, že jsou tyto bolestivé stavy způsobeny „stářím“.

Zachovat si zdraví je morální a duchovní povinností člověka, neboť zdraví je základem všech sociálních ctností. Nemůžeme být dále užiteční, pokud nám neslouží zdraví. NENECHTE SVŮJ MOZEK ZKAMENĚT! Mezi fyzickou a psychickou svěžestí existuje přímá souvislost. Vše se koncentruje do skutečnosti, že ZDRAVÝ DUCH ŽIJE VE ZDRAVÉM TĚLE.

Lidé si ve svých krevních cévách, které zásobují mozek, staví KAMENNÉ“ útvary. Stejným způsobem jako si je vytvářejí velké krápníkové útvary z vápníku v krápníkových jeskyních – kapka po kapce. Mozek se nezmění najednou v „KÁMEN“, ale v důsledku pití minerální vody a konzumace mrtvé stravy se v něm formují rok po roce KAMENNÉ ÚTVARY. Zkornatělý mozek není schopný být v čilém a bystrém stavu. Pokud se tento stav dále zhoršuje, mluvíme o SENILITĚ. Časem mozek tak ztvrdne až nastane okamžik, kdy již přestává fungovat paměť. Toto období nazýváme životem v nejhlubší senilitě. NEBO NENÍ TO SNAD SMRT ZAŽIVA?

LIDÉ NEUMÍRAJÍ, ZABÍJEJÍ SE SAMI!

(Seneca)

MOZEK

Mozek potřebuje velmi dobrou výživu! Žádná jiná část těla nereaguje na špatnou výživu než mozek. Mozek potřebuje potraviny bohaté na enzymy. Výbornou výživou je syrové ovoce a zelenina a čerstvé šťávy z nich. Zdravou výživou pro mozek jsou slunečnicová, sezamová a dýňová semínka. Mozek potřebuje ORGANICKÝ fosfor. Ten nalezneme ve všech luštěninách (např. bobech, bílých fazolích a čočce). Dalšími zdroji fosforu jsou např. přírodní rýže, vlašské ořechy. ORGANICKÉ MINERÁLY jsou potřebné pro udržení silného mladistvého a zdravého těla. Roky můžeme cucat železné hřebíky a přece z nich nikdy nezískáme organické železo k obohacení krve. Když budeme naproti tomu jíst ostružiny, získáme z nich organicky vázané železo, které může naše krev použít.

Jedině živá rostlina přemění zázračnou schopností fotosyntézy netečné anorganické látky v látky organické. Ty pak může člověk použít, aby se udržel při životě. Minerální látky našeho těla jsou skutečně „organické“. Dříve nebo později ztratí molekuly své elektromagnetické napětí v závislosti na stupni své fyziologické aktivity. Vyjádřeno slovy – splnily svůj účel a mají být nahrazeny čerstvými minerálními látkami. To je důvod, proč by se 60 – 70 % naší stravy mělo skládat z čerstvého a syrového ovoce a zeleniny. Jsou to totiž největší dodavatelé rozumem nepostižitelné ly – ŽIVOTNÍ ENERGIE!

ALKALICKÉ A ZÁSADOTVORNÉ LÁTKY

Jsou to eliminátory jedovatých odpadních zplodin, čímž chrání naše tělo. Mezi alkalické prvky, které jsou tak důležité pro průběh fyziologických funkcí v těle patří: železo, sodík, vápník, hořčík, draslík a mangan. Ty se podílí podstatnou měrou na tvorbě trávicích šťáv a sekretů endogenních žláz, které řídí všechny důležité procesy v těle. Železo je důležité pro tvorbu červených krvinek a je okysličovadlem systému. Vylučování oxidu uhličitého závisí především na organickém sodíku, který je hlavní součástí krve a lymfy. Vápník v kombinaci s hořčíkem, fosforem a křemíkem tvoří více jak polovinu kostní struktury. Slouží také jako prostředek k neutralizaci a eliminaci toxických kyselin. NIKDY NEZAPOMÍNEJME, ŽE HOVOŘÍME-LI O TĚCHTO LÁTKÁCH V „CHEM. LABORATOŘI LIDSKÉHO TĚLA, MÁME NA MYSLI LÁTKY ORGANICKÉ.

ROSTLINY využívají své kořeny, stonek a listy. Kořeny upevňují rostliny v půdě a přijímají vodu a minerální látky. Listy jsou bohaté na chlorofyl, a proto jsou schopné provádět fotosyntézu. Zpracovávají vodu, přiváděnou kořeny a s využitím oxidu uhličitého ze vzduchu vyrábějí jednoduchý cukr, organickou potravu pro rostliny. Stonek je spojovacím článkem, kterým je vedena voda od kořenů k listům a který zajišťují rostlině nejvýhodnější polohu s dostatkem světla. Kmeny, větve, stonky a lodyhy rozvádějí cukr z listů na všechna místa rostliny nebo stromu, kde je potřebný nebo se ukládá (v plodech).

ŽELEZO je nositelem kyslíku v krvi. Organické železo je nepostradatelné pro tvorbu chlorofylu a hemoglobinu. Díky své chemické příbuznosti s kyslíkem hraje železo důležitou úlohu v organickém světě a má velmi úzkou spojitost se základními procesy při látkové přeměně – metabolismus (např. vnější zelené listy obsahují 4x více železa než vnitřní světlejší listy). CELKOVÉ MNOŽSTVÍ ŽELEZA v lidském těle je malé, zhruba 6 g (z toho jsou 3 g v krvi, zbytek je rozdělen v kostní dřeni játrech a slezině). Železo je nejaktivnějším prvkem v lidském organismu. Množství krve dospělého člověka je 6 l (7,5 % tělesné váhy).

Nejlepším zdrojem organického železa je ZELENOLISTÁ ZELENINA, např. ŘEŘICHA POTOČNÍ, SYROVÝ ŠPENÁT, SÝROVÁ PETRŽEL, RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA, PAMPELIŠKOVÉ LISTY, ZELÍ, ČESNEK, HLÁVKOVÝ SALÁT, AVOKÁDO, KŘEN, ARTYČOKY, CHŘEST, MRKEV, RAJČATA, KUKUŘICE, ŠTOVÍK, DÝNĚ. Na slunci usušené plody v přírodním stavu mají rovněž vysoký obsah železa. První místo mají MERUŇKY, dále ČERNÉ FÍKY, ŠVESTKY, BROSKVE, DATLE, ROZINKY.

Další potraviny obsahující železo: SOJOVÉ BOBY, SEZAMOVÁ-DÝŇOVÁ-SLUNEČNICOVÁ SEMÍNKA, PIVNÍ KVASNICE, SUŠENÉ FAZOLE, ČOČKA, SUŠENÝ HRÁCH, KUKUŘIČNÉ VLOČKY.

Čerstvé ovoce obsahuje železo: 1. OSTRUŽINY, HROZNOVÉ VÍNO, TŘEŠNĚ, POMERANČ, BROSKVE, HRUŠKY, JAHODY, BORŮVKY, ANGREŠT.

NEDOVOLTE ANORGANICKÝM LÁTKÁM VSTUP DO NAŠEHO TĚLA!

Tělo obsahuje 10 důležitých chemických prvků, které získává z potravy. Vápník, fosfor a hořčík jsou nezbytně nutné pro růst a zachování pevných kostí. Draslík, sodík a chlór určují skladbu tělních tekutin a udržují jejich stabilitu. Vápník, fosfor a síra jsou důležitými složkami všech tělních buněk, ze kterých jsou tvořeny orgány a tkáně. Hořčík, železo a fosfor jsou části enzymových systémů, které se zabývají uvolňováním energie z potravy. Jód je důležitý pro štítnou žlázu, která kontroluje růst a spotřebu energie. Měď a železo jsou potřebné pro tvorbu červených krvinek. Další prvky např. síra a kobalt využívá tělo k syntéze některých vitamínů. Zinek je nepostradatelnou součástí molekuly inzulínu. KAŽDÝ PRVEK PŘISPÍVÁ SVÝM DÍLEM K VITALITĚ.

ORGANICKÝ SODÍK je silné chemické rozpouštědlo a neutralizující látka pro toxické odpadní produkty. Naproti tomu kuchyňská sůl = anorganický chlorid sodný je nejen nepotřebná, ale škodlivá pro tělo. Organický sodík je potřebný při rozkládání tuků. Ale znovu Vám chceme připomenout, že pro vaše tělo má význam jen živý, organický sodík, který získáme z čerstvé zeleniny a ovoce.

ČERVENÁ ŘEPA prodlužuje život. Syrová červená řepa má nejvyšší obsah organického sodíku. Konzumujte je denně v podobě salátů, šťáv nebo vařené zeleniny.

Paul Bragg, jako vědec a odborník v oblasti výživy, se vždy zajímal o Rusy. Podnikl tam četné expedice, aby se setkal s lidmi, kteří dosáhli věku 164 let a více. Tito lidé pili jen dešťovou a sněhovou vodu. Tím zredukovali riziko kornatění tepen. Stravou byla často červená řepa. Z průzračně čistých řek získávali řeřichu, kterou míchali s nastrouhanou červenou řepou. Mnozí z nich nikdy neměli kuchyňská sůl. Jejich cévy byly měkké, poddajné a elastické „bez anorganických usazenin“.

Sůl zabíjí pomalu, ale jistě. Normální kuchyňská nebo stolní sůl (anorganický chlorid sodný), je nejen
zbytečná, ale i pro člověka škodlivá! Náruživý konzumenti soli (např. Japonci) mívají zpravidla vysoký tlak. Velká žízeň po slaných jídlech je znamením toho, že se tělo snaží sůl rozpustit, a tak jsou tkáně a důležité orgány zaplaveny vodou. Ztvrdlé cévy a tkáně plus nashromážděná voda nedovolí srdci, aby správně fungovalo. Dříve než dojde k zástavě srdeční činnosti, musí jedlík soli překonat mnohé nesnáze. Největší potíže jsou většinou nadváha a otylost. Ne každá nadváha znamená nadbytek tuku v těle. V mnoha případech je nadváha způsobena zadržováním vody v tkáních. TENTO PROBLÉM BUDE AKTUÁLNÍ TAK DLOUHO, DOKUD BUDOU LIDÉ POUŽÍVAT SLÁNKU.

Slaná potrava stejně jako tvrdá voda poškozuje tepny, žíly a vlásečnice. Rovněž ledviny trpí přísunem slané stravy. Jsou oslabeny a nejsou schopny tak velké množství soli vylučovat. Sůl se tedy vrací do tkání, kde zůstane rozpuštěna ve vodě. Takový stav způsobuje vodnatelnost, která je doprovázena těžkými poruchami ledvin a jater. Jestliže Váš obličej, tělo a klouby náhodou otečou, je to znamení, že Vaše srdce přestává správně fungovat. Vodnatelnost přechází postupně do chronického stádia a poškozuje krevní oběh.
Jak hroznou práci pak překonávají ubohé ledviny a játra. Není potom divu, že většina lidí předčasně onemocní a zemře!

Neustále se setkáváme s mylnými a zavádějícími tvrzeními a informacemi o soli (chloridu
sodném). Pokud si svoji stravu pečlivě vybíráme, sůl vůbec nepotřebujeme. Čerstvé ovoce a zelenina pomáhají Vaše tělo lépe zásobovat potřebným organickým sodíkem. Nenajdete čistější nápoj, než je čerstvá ovocná a zeleninová šťáva a strukturovaná pramenitá měkká voda.

NENAMLOUVEJTE SI, ŽE VAŠI STRNULOST PŘINÁŠÍ STÁŘÍ. PODLE MĚ JE TO NESMYSL. SPRÁVNOU PÉČÍ, VÝŽIVOU A DOSTATEČNÝM POHYBEM MŮŽETE SVÉ TĚLO UDRŽET VITÁLNÍ.

(Radovan Dokoupil)

Anorganické látky a toxické soli kyselin jsou hlavní příčinou špatného držení těla, které může vyvolat všechny druhy poruch tím, že dojde k POSUNU DŮLEŽITÝCH ORGÁNŮ V TĚLE. Dále mohou být některé svaly přetížené, zatímco jiné jsou oslabené.

JSME PO CHEMICKÉ, TĚLESNÉ A DUŠEVNÍ STRÁNCE PŘESNĚ CO PŘIJÍMÁME!

KOHOTKOVÁ VODA JE BEZESPORU UNIVERZÁLNÍM NÁPOJEM, KTERÝ JE PŘÍČINOU NEMOCÍ A
PŘEDČASNÉ SMRTI. Pokaždé když otočíme vodovodním kohoutkem a pijeme vodu, která je ošetřena chlorem a obsahuje uhličitan vápenatý a jiné minerály, dáváme své zdraví a život v sázku!


MOŘSKÁ VODA JAKO NÁPOJ?

Nic nemůže být vzdálenější pravdě než toto tvrzení. Souhlasíme, že je oceán obrovskou zásobárnou anorganických látek. Ale opět ale důrazně upozorníme, že lidské tělo nemůže upotřebit žádnou anorganickou látku, jedno odkud pochází. Mořská voda má také vysokou koncentraci chloridu sodného (sůl), který nemůže naše tělo zpracovat!

NIKDY NEPIJTE MOŘSKOU VODU, AŤ JSTE O NÍ SLYŠELI ČI ČETLI COKOLIV!

Námořníci a trosečníci se často pokoušeli pít mořskou vodu, následkem čehož zešíleli a zemřeli mučivou smrtí.

Mořské řasy obsahují živiny z moře. Pokud jíte mořské rostliny např. mořské řasy nebo chaluhy, pak se řídíte pravidly přírodní výživy. Mořská vegetace přeměňuje anorganické látky moře v ORGANICKÉ, ŽIVÉ LÁTKY. Proto je konzumace mořských řas zdravá a pro lidské tělo prospěšná (saláty doporučujeme posypávat mořskými řasami, je to výborné koření a bohatý zdroj jódu).

Špatný krevní oběh můžeme nejdříve a nejlépe pocítit na rukou a nohou, kam má krev od srdce nejdelší cestu. Zanesené a ucpané tělové trubice zamezují, nebo znesnadňují průtok krve. Místo toho aby vlásečnicemi na rukou a nohou protékala krev teplým, zdravým proudem, tak jenom kape a je stěží schopna vyživovat tkáň a předávat teplo. Lidé se špatným krevním oběhem mají potíže s udržením vnitřního tepla za chladného a sychravého počasí.

TEN, KDO PIJE SV A ČERSTVÉ OVOCNÉ A ZELENINOVÉ ŠŤÁVY, POMÁHÁ UDRŽOVAT SVOU OBĚHOVOU SOUSTAVU ČISTOU A ZDRAVOU.


Usazeniny uvnitř tepny je možno přirovnat k vápenným usazeninám ve vodovodním potrubí. Takový stav tepny může způsobit zvýšení krevního tlaku, mrtvici nebo infarkt.

OČI

Anorganické látky, jedy a kyselina močová mají degenerační účinky na zrak. OČI JSOU NEJDŮLEŽITĚJŠÍM MAJETKEM TĚLA. Často jsou označovány za zrcadlo duše, ducha a myšlenek. Je to pravda, oči často odhalují vaše pocity. Jejich lesk se mění v souvislosti s duševními vlivy, např. strachem, láskou, nenávistí, ale také ve spojení s tělesnými poruchami. BEZ OČÍ BYSTE ŽILI V ÚPLNÉ TEMNOTĚ. MNOZÍ VŠAK TAKTO ŽIJÍ.

Nezapomínejte, že vaše oči mají tři nebezpečné nepřátele:

  • Anorganickou vodu
  • Jedovaté látky z kyselinotvorné potravy
  • Kyselinu močovou ze stravy s nadmírou živočišné bílkoviny

ČISTÁ KREV

Je klíčem k našemu zdraví, naší vitalitě, naší mladosti a našemu životu. Krev tvoří z 90 % voda.

NEDOPUSŤTE, ABY BYLA VAŠE KREV ZNEČIŠTĚNA ANORGANICKÝMI LÁTKAMI A TOXICKÝMI KYSELINAMI!

Lidské tělo neustále produkuje zcela novou krev. Ve výběru pitné vody a stravy je třeba být opatrní. Vyvarujte se všech potravin, které zatěžují naši krev! Pokud neobdržíme dostatek kyslíku a živin, zemřeme, nebudou-li odstraněny jedovaté odpady z těla, zemřeme také.

Je nám moc líto, že říkáme, proč umíráme předčasně. Většinou si ani neuděláme čas, abychom se naučili přivádět do našeho těla více kyslíku. Nemáme čas, abychom se mohli seznámit se správnou výživou. Smrt je způsobena nahromaděnými jedy, které otráví a znečistí krev a poškodí krevní cévy a nervy. Anorganické látky jsou tělu na obtíž.

Vysoká koncentrace anorganické soli, k tomu tuky a jedy, TO JE NAŠE SMRT!

Našimi nepřáteli nejsou roky, ale jedovaté látky, které přivádíme do těla každý den. Ty jsou příčinou hrozných škod na našem ZDRAVÍ a ŽIVOTĚ. Abychom se cítili dobře, měli bychom jíst jen takovou stravu, která není v rozporu s tělem a duchem

TAJEMSTVÍ ZDRAVÍ SPOČÍVÁ VE VNITŘNÍ ČISTOTĚ.

Aby byl člověk 100 % zdravý, má mít tělo naprosto čisté, bez usazených anorganických látek, které jsou obsaženy v kohoutkové vodě. Anorganické látky znečišťují lidské tělo, způsobují zvápenatění, zanášejí a ucpávají cévní systém člověka a oslabují jeho důležité orgány.

OVOCNÉ A ZELENINOVÉ ŠTÁVY

Tělo potřebuje absolutně čistou vodu. Nejlepší vodu získáme přímo ze syrových organicky vypěstovaných plodů ovoce a zeleniny. Je to voda, která nám daruje život. VODA NABITÁ SLUNEČNÍ ENERGIÍ A VITÁLNÍMI VITAMÍNY, ORGANICKY VÁZANÝMI MINERÁLIEMI A ZÁZRAČNÝMI ENZYMY.

ENZYMY – pomáhají při vybudování obrany proti nemocem. Dále pomáhají vyplavit nashromážděné anorganické, mrtvé látky a rozpouštět jedy, které se usadily hluboko v tkáních a orgánech těla.

JEZTE SYROVÉ OVOCE, SALÁTY A ZELENINU!

Syrové ovoce a zeleninové šťávy jsou čisticím prostředkem pro vnitřní tělesné orgány a krev. Proto je nazýváme „VODOU ZDRAVÍ A MLÁDÍ“. Sluneční energie z ovoce a zeleniny může bojovat proti hromadění anorganických, mrtvých látek a jedů, které se shromažďují v těle. Ovocné a zeleninové šťávy jsou přirozeným čisticím prostředkem lidského těla. Působí jako „metla“ a vymítají odpady a jedy z těla. Pijte denně ovocné a zeleninové šťávy (čerstvě vylisované) obohacené o sluneční energii.

ŠŤÁVU PIJTE POMALU, v malých doušcích! Šťávy se nemají nikdy vypít rychle.

Chcete-li udržovat tělo vnitřně čisté, měli byste ze svého jídelníčku ÚPLNĚ VYŠKRTNOUT mrtvé, průmyslově vyrobené potraviny, ochuzené o vitální látky!

JEZTE JEN PŘÍRODNÍ ŽIVOU POTRAVU!

Když nemáte hlad, tak raději nic nejezte! Ponechte na svém těle, aby si svými fyzickými aktivitami svoji potravu zasloužilo.

KONZUMACE MASA PŘINÁŠÍ ŘADU ZLÝCH NEMOCÍ A MNOHO ŠPATNÝCH CHTÍČŮ.

(Porphyrius 233 př. n. l.)

Je zapotřebí MÍT SILNOU VŮLI, chce-li člověk změnit své zvyklosti v jídle, tzn. místo mrtvé stravy jíst stravu živou, organickou. Když ale budete vytrvalí při výběru přírodních potravin, postupně zmizí i touha po mrtvých, nezdravých potravinách. Časem vás už ani nenapadne „urážet“ své tělo tím, že byste mu dodávali rafinované, průmyslově zpracované potraviny.

BUDETE SE CÍTIT JAKO ZNOVUZROZENÍ!

Jakmile se vašich 260 CHUŤOVÝCH POHÁRKŮ zotaví z ochablosti (způsobené hlavně solí) a začnousprávně fungovat, bude vše zase v pořádku.

„Mnoho lidí kráčí životem a dopouští se přitom částečné sebevraždy. Ničí si své zdraví, mládí, krásu, talent, energii a tvůrčí schopnosti. Je často obtížnější naučit se, jak být dobrý k sobě samému, než naučit se být dobrý k jiným.“

(Paul Bragg - Šokující pravda o vodě)

Kromě čerstvých ovocných a zeleninových šťáv nepijte jinou vodu než ŽIVOU přírodní pramenitou strukturovanou! Toto je zcela zásadní!

Dále nejezte maso! Maso je hlavním zdrojem kyseliny močové a cholesterolu. Obě tyto látky jsou ZDRAVÍ ŠKODLIVÉ!

Čistá SV je dokonalá voda pro zdravé fungování velkého tělového filtru - LEDVIN. Je perfektní tekutinou pro krev a ideální pro pro správnou funkci plic, žaludku, jater a jiných důležitých orgánů v těle. Proč? Protože je zbavená všech anorganických látek.

Dešťová voda je ideální SV, ale v současné době je vzduch tak znečištěn, že zamořuje a otravuje přírodní vodu oblacích. V Bibli zmiňované národy s fantastickou délkou života pili jen dešťovou vodu.

JAKMILE VYPIJEME JEN JEDNU SKLENICI OBYČEJNÉ VODY Z VODOVODU ROZBĚHNE SE V NAŠEM TĚLE PROCES KORNATĚNÍ!

„Jíme-li plnohodnotná veganská jídla, osvobozujeme se od mléčných produktů NEJÍME, CO MÁ MATKU A CO MÁ OČI (maso,ryby) - pak je úžasné, jak se tělu může dařit. Takže chceme-li radikální revoluci zdraví, která je přímo na dosah ruky, tak hlavní věcí, co se musí změnit, je kupodivu NAŠE STRAVA.“

(Caldwell Esselstyn - americký doktor, kardiolog, poradce)

VEGANSTVÍ VE VÍRÁCH

KŘESŤANSTVÍ: desatero přikázání => NEZABIJEŠ.

Bůh také řekl: „Hle, dal jsem vám na celé zemi každou bylinu nesoucí semena i každý strom, na němž rostou plody se semeny, TO BUDETE MÍT ZA PORKM.

HINDUISMUS: „Protože nedokážete přivést zabitá zvířata zpět k životu, jste zodpovědni za jejich zabití a není žádný způsob pro vaše vysvobození."

ESEJOVÉ: „Přišel jsem ukončit oběti a krvavé hody, a když nezastavíte jedení masa a krve, hněv Boží se před vámi nezastaví."

„Za všechny války, katastrofy, hlad a tyto věci viníme Boha, nebo hierarchii nebe, že nám nepomohli. VE skutečnosti je to naše volba, volba lidí, kteří jdou proti vůli nebe a zákonů Vesmíru."

NEPOTŘEBUJEME VÍCE VITAMÍNŮ, ALE MÉNĚ JEDŮ!

Zákon příčiny a následku - JAK ZASEJEŠ, TAK SKLIDÍŠ.

TYPY STRAVOVÁNÍ

1. NEZÁVISLOST - breathariáni, solariáni, wateriáni

Opouštíte i poslední znečištění z jídla, vaše mysl se čistí, váš program se mění, závislosti mizí...

2. ZDRAVÍ - frutariáni = ovoce, semena a ořechy, vitariáni = syrová, živá (nevařená) strava

Jste na vrcholu „hmotné" stravy. Vzhledem k tomu, že jídlo nevaříte, uchovalo si veškeré vitamíny, minerály a životodárné enzymy. Vaše tělo je pak nemusí složitě vyrábět. Po jídle nejste unaveni a okamžitě z něho získáte maximum. Sběr a konzumace plodů rostlinám nezpůsobí žádné (nebo jen nepatrné) utrpení a příroda se vám odměňuje tím nejlepším, co v ní je. Když způsobujete jen nepatrné, nebo žádné, utrpení, to samé se vám vrací.

LIDSKÁ STRAVA by měla být tvořena ze 70 % voda a 30 % sušina.

3. PŘEŽITÍ - vegan = rostlinná, i tepelně upravená strava

Udržitelná strava zlatého věku, „poslední strava", kterou planeta dlouhodobě unese. Pokud chceme žít bez utrpení, je třeba dojít ALESPOŇ SEM.

4. UTRPENÍ- vegetarián = rostlinná strava, ale i mléčné výrobky

Způsobuje velké utrpení a to samé se vám vrací - rýmy, alergie zlomeniny, rakoviny.

5. VRAŽDA - všežravec = maso, ryby. vejce, mléčné výrobky, prostě vše

NEZABIJEŠ! Jste vrahem, nebo za vraždu platíte. Jste odpovědni za otřesné utrpení zvířat, tyto praktiky jsou před vámi však dobře skryty, ale neděly by se, pokud byste za ně neplatili. Způsobujete nesmírné utrpení a to samé čeká i vás - nemoci, pohromy, ztráty. Čím dříve porozumíte, tím lépe. Pokud se nezměníte, na sklonku života budete litovat. A tím to nekončí!

„Protože máte oči, tak si myslíte, že vidíte, jste ale úplně slepí."

(Johann Wolfgang Goethe)

Oči jsou zrcadlem duše, také očima zvířat se na nás dívá Bůh. Zvířata jsou Boží stvoření.

O SPOLEČNOSTI

Vztah mezi inteligencí a zdravím jednoznačně existuje. Tento vztah však není neměnný. Záleží na informovanosti lidí.

Vše závisí na kvalitě jednotlivce a ta je dána životosprávou. Žádná společnost nemůže být kvalitní, nejsou-li spokojení vitální, moudří, vzdělaní, laskaví, otevření a soucitní jedinci. Charakter společnosti je dán převažujícím charakterem jejich členů.

Radovan Dokoupil © 2019 CZECH DO MU